Analytics

Bu Blogda Ara

1 Kasım 2012 Perşembe

Yeni Dacia Sandero Stepway, Lodgy ve Dokker'ın detayları!


Yepyeni Dacia modellerinin Türkiye ilk gösterimleri İstanbul Autoshow’da...

Dacia’nın yeniden doğuşunun simgesi Logan’ın lansmanından sekiz yıl sonra, marka İstanbul Autoshow’da yepyeni modellerinin ilk gösterimini gerçekleştiriyor:
Ø Yeni Sandero: 5 koltuklu geniş, ferah ve kompakt hatchback,
Ø Yeni Sandero Stepway: kendine özgü tasarımı ile maceraperest.
Ø Yeni Lodgy: 5 ve 7 koltuklu ulaşılabilir ve geniş bir MPV
Ø Yeni Dokker: 5 kişilik, hem özel hem de profesyonel kullanıma yönelik bir tasarım
Ø Yeni Dokker Stepway: Dış aksesuarlarla zenginleştirilmiş, SUV görünümlü modern ve kompakt bir tasarım


Dacia’nın yeni modellerinde teknolojik ekipmanlar göz dolduruyor: Yeni radyo CD ve MEDIA NAV navigasyon ve multimedya sistemi dış dünya ile bağlantı kurmayı sağlıyor.
Dacia’nın yeni binek modellerinde ilk donanım seviyesinden itibaren, standart olarak ön sürücü ve yolcu hava yastıkları ile aynı zamanda ESP bulunuyor. Ayrıca arka park sensörü mevcut donanımlar arasında yer alıyor.
Yeni Sandero Stepway’de Renault grubunun mekanik mükemmelliğinin yeni sembolü olan TCe 90 motor kullanılıyor.

Dacia ürün yelpazesi, yepyeni modellerin eklenmesiyle genişliyor ve yenileniyor. Dacia yepyeni modeli Lodgy ile MPV segmentine iddialı bir giriş yapıyor. 5 ve 7 koltuklu seçenekleri ile Lodgy, ikinci el MPV müşterisi ailelere yepyeni, çok yönlü ve uygun fiyatlı bir araca geçiş yapma imkanı sunuyor.
Dacia markasının diğer yeni modelleri: sınıfının en iyisi olan kullanışlı özellikleri sayesinde hem esnafların hem de ticaretle uğraşanların gözdesi haline gelecek Dacia Dokker.

Lodgy Türkiye’de Şubat 2013’te 36.990TL’den başlayan fiyatlarla, Dokker Combi 2013 yılının başında, 22.800TL den başlayan fiyatlarla, Yeni Sandero ise Aralık 2012’de 23.990TL den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor olacak.



Yeni Sandero ve Sandero Stepway ile Dacia tasarımı daha çekici!
Yeni Dacia kimliği genel bir kalite ve güç duygusunu çağrıştırıyor. Geniş farların çizimi ile aynı zamanda ızgara, ön yüzü çok daha çarpıcı kılıyor. Yeni Sandero’da krom kadran çerçeveli ve özellikle işlevsel en yeni nesil kumandalar ile modern çizgideki koyu karbon veya çift tonlu yeni tip torpido paneli kullanıldı. Zarif malzeme seçimi ve kaplamalar sayesinde kalite algısı artırıldı.





Yüksek performaslı ama Tüketimde cimri motor seçenekleri
1.2 16V benzinli ve 1.5dCi dizel motor seçeneklerinin yanısıra Yeni Sandero Stepway’de ilk kez benzinli Tce 90 motor versiyonu kullanılıyor. Renault grubunun mekanik mükemmelliğinin yeni sembolü olan TCe 90, sürüş keyfi, azalan kullanım maliyeti, hesaplı yakıt tüketimi (5,4l/100km) ve CO2 (125 g/km) emisyonlarını bir araya getiriyor. 





Yeni Dacia Dokker: Günlük kullanım için yüzde 100 pratik
Yeni Dacia Dokker, hem özel hem de profesyonel kullanıma yönelik beş kişilik bir combi araç. Dacia Dokker beş kişiyi rahatlıkla taşıyor; yolcuların bagajları için de 800 litrelik kapasitesi ve maksimum 1.16 m’lik yük uzunluğuyla segmentinin en büyük bagajını sunuyor.





Dacia Dokker, hem hacimli yükleri taşıyacak hem de ailelerine konforlu bir seyahat imkanı tanıyacak olan karma bir otomobil arayışı içindeki müşterileri hedef alıyor. Otomobil, beş kişilik kapasitesinin yanı sıra pazarın en büyük bagaj hacmini de sunuyor. Arka koltuğun modüler özelliği sayesinde ek 3m3’lük taşıma kapasitesi sunuyor; bu da Dokker’ı profesyonel kullanım için ideal bir seçim haline getiriyor. Dokker yük bölümüne veya arka koltuklara erişimi son derece kolaylaştıran camlı bir ya da iki sürgülü yan kapı ile satışa sunuluyor. Dokker Stepway, ön-arka tampon korumaları, ön-arka paçalık korumaları ve ön sis farları korumaları ile bir SUV görüntüsü sergiliyor. Zengin iç donanımı ve etkileyici dış görüntüsü ile tüm ihtiyaçlara cevap veriyor.



Dacia ailesi Yeni Lodgy ile genişliyor
Dacia ürün gamına yepyeni bir oyuncu ekleniyor. Dacia, Lodgy ile MPV segmentine iddialı bir giriş yapıyor. Lodgy ile sıfır km bir MPV sahibi olmak çok daha kolay. Lodgy, ikinci el MPV müşterisi ailelere yepyeni, çok yönlü ve uygun fiyatlı bir araca geçiş yapma imkanı sunuyor. Lodgy 5 ve 7 kişilik iki versiyon ile pazara sunuluyor. Sıradışı cömert boyutlar ve modülerlik sunan Lodgy, geniş bagaj hacmi ile sınıfının en iyileri arasında yer alıyor. 


Dacia’nın yepyeni MPV’si pratik ve kullanışlı bir düzene sahip ve 2,617dm3’e kadar taşıma kapasitesine sahip bir bagaj hacmi sunuyor. Lodgy, markanın doğasına sadık kalan, Dacia müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik özellikler ve sıra dışı bir iç mekan genişliği sunuyor.


Lodgy, son derece cömert ebatlarına ek olarak, alışılmış Dacia özelliklerine de sahip bir aile otomobili: geniş iç mekan, sağlamlık ve işlevsellik. Aracın dış görünüşü son derece geniş bir iç mekânı yansıtıyor. 4,5 metre uzunluktaki otomobilde, üçüncü sıra koltukta oturan yolcular bile rahat bir şekilde seyahat ederken kaydadeğer bir bagaj bölmesi de yer alıyor.





Tüm yeni modellerde yepyeni ortak özellikler
Dacia yeni radyo CD ve MEDIA NAV navigasyon ve multimedya sistemi
Dacia, Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway ile gerçek bir multimedya çözümü olan yeni Radyo CD’yi sunuyor. Bu sistem büyük ekranlı bir radyo ve MP3 format uyumlu bir CD okuyucudan oluşuyor. Bluetooth® teknolojisi, USB girişleri ve öndeki priz ile aynı zamanda direksiyon altındaki kumandaları bu donanımı tamamlıyor. Entegre navigasyon sistemi MEDIA NAV Yeni Sandero, Dokker ve Lodgy’de de sunuluyor. Ön panelin ortasına mükemmel şekilde entegre edilmiş olan sistem dokunmatik bir ekrandan oluşuyor. Bu entegre navigasyon ve Bluetooth®, eller serbest kit bağlantılı ve audio streaming fonksiyonlu radyodan oluşuyor. 7 inç (18 cm) dokunmatik bir ekran yoluyla kumanda ediliyor. 


Arka park sensörü 

Dacia gamında bir yenilik olan arka park sensörleri de opsiyon listesinde yer alıyor.

Güvenlik
Yolcularına maksimum bir güvenlik sağlamak için, Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway, Renault mühendislerinin güvenlik alanındaki bilgi ve deneyim birikiminden yararlandı. Yeni Sandero’da ilk donanım seviyesinden itibaren, standart olarak ön sürücü ve yolcu hava yastıkları ile aynı zamanda ESP bulunuyor. Arka yan koltuklarda çocuk koltuklarını kolayca ve tam bir güvenlik içinde bağlamak için Isofix sabitleme noktaları bulunuyor. 




Dacia standart ve süreçlerde Renault Grubunun ve İttifak’ın bilgi birikiminden destek alıyor


Yeni Sandero ve Sandero Stepway, Romanya’da Piteşti fabrikasında ve aynı zamanda yakın pazarlar (Fas, Tunus) için SOMACA’da (Kazablanka / Fas) üretiliyor. 2013’ün ikinci yarısında, Yeni Sandero aynı zamanda, Dokker ve Lodgy gibi Tanca fabrikasında (Fas) da üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder