Analytics

Bu Blogda Ara

1 Kasım 2012 Perşembe

Peugeot 208 GTI Türkiye'de!


208 GTi, efsanenin yeniden doğuşu
 Peugeot otomobil sporları tarihine gerek modelleriyle, gerekse yarışlardaki başarılarıyla ve büyük spor destanlarıyla damgasını vurdu. Peugeot’nun sporcu ruhu modern GTi’ı geliştirmek için gerekli olan en iyi genleri içeriyor. Şartname basitti: GTi efsanesinin çağdaş bir yorumu olan eğlenceli ve şık bir spor model yaratmak.

İlk temasta, gözler önce güçlü kimliğini ortaya koyan otomobilden etkileniyor. Sportif ve seçkin. Parlak siyah arka difüzör ve krom çift çıkış; bu modelin eşsizliğini vurgulayan yenilikçi bir tasarım. Rüzgâr yönünde ilerleyen dinamik kromajlı cam çıtaları ünlü 205 GTi’ye gönderme yapıyor. C sütunu trimi de kırmızı alt çizgili parlak krom renkli GTi logosunu gururla taşıyor.
Seçilen renk hangisi olursa olsun, bu kırmızı renk otomobili karakterize ediyor: Fren kaliperleri, panjur alt çıtası, arka kanat ve panjurdaki Peugeot yazısı. Parlak siyah ızgaranın içinde kromajlı kaplamalarla birlikte dama şeklinde bir 3D motifi bulunuyor.
Sis farlarının çerçeveleri, panjur üst çıtası ve dikiz aynalarındaki parlak krom dokunuşlarla aracın bütünü ince bir şekilde ön plana çıkarılıyor.
Kapılar açıldığında, eşikten itibaren alev harfli Peugeot ismi ile iç mekân tamamen sportif bir görüntü sunuyor. Kabinde kırmızı, siyah ve krom renklerin birleşimiyle canlılık veren bir harmoni oluşuyor. Kırmızı GTi dikişlerin kat ettiği iç mekân en ufak ayrıntısına kadar güçlü karakterini ortaya koyuyor.
Tamamen sportif koltuk Nappa deri ve kırmızı bir çizgi ile canlandırılan Caro örgü kumaşı birleştiriyor. Kırmızı dikişli siyah TEP Poliüretan kaplamalı torpido paneli ile kapı giydirmeleri kırmızıdan siyaha degrade bir dekor ile dikkat çekiyor. Otomobilin performansı ile ilgili bilgiler, 208 serisinin sınıfına kazandırdığı göz hizasında bulunan gösterge panelinde veriliyor. Göstergeler kırmızı LED aydınlatma ile çerçeveleniyor. Parlak siyah damalı alüminyum fon üzerinde beyaz ibreler kırmızı “redline” bölümüne hızla çıkmayı bekliyorlar.
Koltuğa iyice yerleştikten ve kırmızı kenar şeritli emniyet kemeri takıldıktan sonra, ideal sürüş pozisyonu kolayca bulunuyor. Kırmızı dikişli özel paspasa dayanan topuklarla birlikte ayaklar pedalları ve alüminyum ayak dayanağını doğal olarak buluyor. Sezgisel olarak, eller kırmızı dikişli ve delikli siyah deri küçük direksiyon simidinin üzerine konuyor. Sürücü bakmadan sağ eliyle kırmızı kaplamalı alüminyum vites kolu topuzunu veya dikişli deri el freni kolunu kolayca buluyor. 
Direksiyon üzerinde kırmızı deri işaret çizgisi, başparmaklar direksiyon simidi üzerindeki yuvalara iyice oturmuş vaziyetteyken, GTi logosu sadece bir şeyi bekliyor … Kontak!
208 GTi, heyecan veren eğlenceli şasisi sayesinde, keskin bir sürüş keyfi ile sürücüsünü mutlu ediyor. Yaylar, amortisör sertlik ayarı, viraj demiri, sertleştirilmiş ön beşik ve arka kiriş … Tüm yürüyen aksam özel tasarımlı.
Atak ve tepkisel 208 GTi bir apeksten diğerine güvenle atılıyor. Daha fazla kesinlik sağlamak üzere ayarları gözden geçirilen direksiyon ile kumanda edilen ön takım, yola ilişkin bilgiler hakkında mükemmel ve kesin bir geri dönüş yapıyor. 205/45 ebat lastiklerle donatılan mat cilalı 17" Carbone jantlar önde 302 mm’lik ve arkada 249 mm’lik hava kanalcıklı diskleri barındırıyorlar. Dinamik hava girişleriyle soğutulan diskler güçlü bir frenleme sağlıyorlar.
1.6 THP 200hp benzinli motor üzerinde yeniden çalışılan bir egzoz hattı ile sesini duyuruyor. Kontak açıldığı andan itibaren, bütün devirlerde, kulakları mest eden tipik bir müzik yayıyor! 
Kısaltılmış 6 ileri vitesli mekanik şanzıman ile eşleşen motor bu şasinin tüm potansiyelini ortaya çıkarıyor. Maksimum 275 Nm torku ve maksimum 147 kW (200hp) gücü ile, 208 GTi [1] birinci sınıf hızlanma sunuyor. 0-100 km/h hızlanma 7 saniyenin altında, 0-1000 m 27 saniyede gerçekleşiyor. Ara hozlanmalar da aynı düzeydeler, 208 GTi 80 km/h’den 120 km/h hıza 5. viteste 7 saniyenin altında çıkabiliyor.
Bu performanslar aracın ağırlığında sağlanan kazançlardan olumlu etkilendi. 1160 kg’a hafifleyen 208 GTi kilometrede sadece 145g CO2 yayarak gerçek bir çevre dostu olduğunu kanıtlıyor.
Eğlenceli, yüksek performanslı ve güvenli, büyüleyici sesli, aynı zamanda mükemmel bir hatchback olan 208 GTi sürücüsüne günlük olarak büyük bir kullanım keyfi sunuyor.


[1] Veriler onaylanma aşamasındadır




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder