Analytics

Bu Blogda Ara

1 Kasım 2012 Perşembe

BMW i8 hakkında bilmedikleriniz!


 Otomobil kullanma anlayışını artık yeni bir boyuta taşıyan BMW i,  sadece bir otomobilden çok bir mobilite konsepti sunuyor. Otomobil içerisinde dış dünya ile iletişim halinde kalarak size trafik durumuna göre alternatif yol önerilerinde bulunabiliyor, hatta alternatif toplu taşıma yolları önerebiliyor.


Yakıt doldurma alışkanlıklarına da farklı bir yorum getiriyor. Plug-In yani elektrik fişine takarak evinizde ya da garajınızda şarj edebileceğiniz bir konsept sunuyor.

BMW i elektrik panosu içeren evde şarj çözümü, sürdürülebilirliği taahhüt ettiğinden, yeşil enerji, temiz güç kaynağı gibi çözümleri beraberinde getiriyor.
 
Plug-in hibrid otomobil olan BMW i8 Concept, alışılmış yanmalı motorun yanı sıra bir elektrikli otomobilin de tüm avantajlarını sunuyor. Şehir trafiğinde BMW eDrive,  35 km'ye kadar e- mobilite sağlamaktadır. Şehir dışında, elektrikli motor ve üç silindirli TwinPower Turbo benzinli motor kombinasyonu, yakıt tasarrufu sağlayarak safkan spor otomobillerin performansını yerine getiriyor.
 
Bu tür performans özellikle hafif olan karbonla güçlendirilmiş gövde ve aerodinamik tasarımdan kaynaklanıyor. Otomobilin etkileyici dış hatlarının her özelliği, her akımı, her görünüşü gelişmiş hava akışı sistemi yoluyla aerodinamikleri en uygun hale getirmek için çalışıyor ve bu da BMW i8 Concept'in menzilini, verimliliğini ve çevikliğini arttırıyor.
 
İç tasarımı, BMW'de karakteristik olan sürücüye yönelik kokpitin nihai yorumlamasıdır. Otomobilin tüm kontrol elemanları sürücünün ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır ve üç boyutlu ekranlar mevcut sürüş durumu hakkındaki bilgilerinen kolay anlaşılabilecek şekilde sunulmasını sağlar.
 
BMW i’nin arkasında yatan anlayıştan sadece bir kaçı: Özel üretim e-mobilite için tasarım prensiplerinin yeniden ayarlanması. Akülerin yenilikçi BMW eDrive teknolojiyle şarj edilmesi. BMW fabrikası için temiz enerji kaynağı. Geçici depolama ünitelerinde elektrik bileşenlerinin muhafaza edilmesi. Daha az hava direnci için aerodinamiklerin yeniden şekillendirilmesi. Sıfır emisyonlu sürüş için temiz enerji üreticileri ile ilişki kurulması. Alışılmış maddelerin geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir maddelerle değiştirilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder