Analytics

Bu Blogda Ara

1 Kasım 2012 Perşembe

Autoshow 2012'de sergilenen BMW modellerine kısa bir bakış

BMW Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv, bu sene 14. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow’da pek çok yeni model ve teknolojik yenilikle hazır. 1,170 m² taban alanı üzerine kurulan BMW standı, Almanya’dan gelen en son stand konseptinde inşa edildi. Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8. Salonda 19 otomobilin sergilendiği BMW standında aynı zamanda satış sonrası sergi alanı, Borusan Otomotiv finansman markası olan Premium Finance en uygun ödeme koşullarını ziyaretçilere sunarken otomobilini takasa vermek isteyen veya garantili ikinci el otomobiller ile ilgilenen ziyaretçilere Premium Selection markası destek verecek.

 İki katlı stand, BMW marka felsefesini oluşturan pek çok temayı ve bu temaları temsil eden modelleri bir araya getiriyor.  BMW markasının çekirdeğinde bulunan “keyif” kavramı; renkli görsellik, minimal bir anlayışla tasarlanmış lounge alanı ve teknoloji vurgusu tüm noktalarda hissediliyor.
Diğer temalar arasında ise verimlilik ile performansı bir arada sunan BMW EfficientDynamics felsefesi,  teknoloji ve mobilite iletişimini bir araya getiren BMW ConnectedDrive,  “lüks” ve “estetik” bir arada yer alıyor.
Dünyanın en güçlü harfi “M” i ise BMW M5 ve Yeni BMW M6 modelleri temsil ediyor. Performans, 560 beygir gücündeki BMW Twinpower Turbo V8 motorlarla vurgulanırken, akıllı dört çeker teknolojisi xDrive, Spor Akitivite Otomobillerinin tamamını temsil eden X Ailesi’nde kendini gösteriyor.
BMW’nin neredeyse tüm serileri son bir seneye kadar makyaj ve gövde değişiklikleri ile güncel görünümlerine kavuştu. Bu modeller arasında Yeni BMW X1, Yeni BMW X6 ve Yeni BMW 7 Serisi yer alıyor.
Autoshow sürprizleri arasında ise Yeni BMW 320d xDrive, BMW 5 Serisi’nin standart modelden 14 cm daha uzun gövdesi yani “Long” versiyonu olan BMW 520Li, Yeni BMW M6 ve Yeni BMW 6 Serisi Gran Coupe bulunuyor.
Standın odak noktası ise BMW’nin 21 Şubat 2012 tarihinde lansmanını yapmış olduğu yeni alt markası BMW i’ye ait elektrikli spor otomobil BMW i8 Concept olacak. Merkezde konumlandırılmış bir şekilde geleceğin mobilitesini temsil eden BMW i8 Concept, gelecekteki tasarım ve teknoloji anlayışını en iyi şekilde ifade ediyor. Pek çok sinema sever tarafından son “Görevimiz Tehlike” filminde Tom Cruise tarafından kullanılırken görülen bu otomobil 2014’de Türkiye’de satışa sunulacak.
Plug-In hybrid bir motora sahip olan BMW i8 Concept, 1480 kilogram ağırlığındaki gövdesi ile 4,6 saniye içerisinde 0’dan 100 km/sa hıza ulaşabiliyor. TwinPower Turbo motoru ile 223 bg üretirken Elektrikli motoru sayesinde 130 bg ek güç sağlıyor. Elektrikli motor ile 35 km menzile ulaşırken ortalamada sadece 2,7 litre yakıt tüketiyor. Bu kadar performansı sadece 66g/100 km emisyon salımı ile gerçekleştirebiliyor.
Tüm bu çekici modellere ek olarak BMW lounge alanında BMW’nin yeni scooter motoru BMW SCT 600 sergileniyor. Maxi scooter segmentinde önemli bir role sahip olacak bu motor 600 cc’lik hacme sahip olup futuristik tasarımı ile dikkat çekiyor.
Tüm teknolojilerin I-Pad’ler ile ziyaretçilere sunulduğu BMW standında aynı zamanda her otomobilin başında kendi zevkinize göre renk, döşeme ve jant seçiminizi yapabileceğiniz konfigüratörler bulunuyor.
Fuarın Basın ve VIP günü olan 1 Kasım tarihinde ise BMW i Proje Başkanı Ulrich Kranz BMW i markasının hayata gelişi ve bu alt markanın felsefesi ile ilgili kısa bir konuşma yapacak.

BMW standında sergilenen otomobiller:


xDrive, akıllı 4x4 sistemi ve BMW 320d xDrive
184 beygir güç ve 380 Nm torkun yaşattığı üstün performans, 100 km’de ortalama 4.7 lt yakıt tüketimi ile rakipsiz bir ekonomi ve 8 ileri otomatik şanzıman ile hissedilmeyen vites geçişleri. 50:50 ağırlık dağılımı sayesinde elde ettiği mükemmel dengeyi artık akıllı dört çeker sistemi ile buluşturuyor. Sürüş keyfinizi tüm yol şartlarında engel tanımadan devam ettirebilmeniz için.  Arkalarda %60 önlerde ise %40 olan aktarım, tüm tekerlekler arasında %100’e kadar dağıtılabiliyor. Hem keskin virajlarda hem de karlı, buzlu, çamurlu, ıslak, kısaca zorlu tüm yol koşullarında etkilenmeden yolunuza devam etmenizi sağlıyor. BMW 320d xDrive sadece rakamları konuşturmuyor, o her konuda çok iddialı.
Şıklık ve sportifliğe 3 farklı Line seçeneğine  M Sport paketi de ekleyerek vurgu yapıyor. Ön ve arkada bulunan M tamponlar, 18” jantlar ve özel renk seçeneği ile M görselliğini ve ruhunu kullanıcısına yaşatıyor.
BMW 520Li
Yıllardır segmentinin en çok satan modeli olarak segment liderliğini koruyan ve her zaman kıstas olarak görülen BMW 5 Serisi, Long versiyonu ile Autoshow’da. Standart bir BMW 5 Serisi’nden 14 cm daha uzun gövdeye sahip olduğu için arkadaki yolcular için daha fazla diz mesafesi ve yaşam alanı sunuyor.
Türkiye’de sadece lüks segmentte long versiyonlu otomobiller sunulurken, BMW, üst orta segmentte bir ilki gerçekleştiriyor.
2.0 litre TwinPower Turbo motor ile sunulan bu model 184 bg’e sahip ve 100km’de ortalama 7,1 litre yakıt tüketiyor.
BMW 520Li, lüks iç mekanı ve cömert yaşam alanı ile şoförlü kullanımlar için ideal bir otomobil olduğu kadar büyük otomobil sevenlere de hitap ediyor.
 
BMW M6
BMW M3 ile başlayan efsane yıllar süresince daha üst serilere de taşındı. Son olarak 2012 yılında pazara sunulan BMW M6, ilk defa Türkiye’de Autoshow’da ziyaretçilerle buluşacak. Kaslı gövdesi, agresif ön böbrekleri ve tampon yapısı, 4 adet egzost çıkışı ve ve  0’dan 100km/sa hıza 4,2 saniyede ulaşması  onun ne kadar sabırsız olduğunu kanıtlıyor. Farklı Individual (kişiselleştirilmiş) renk seçenekleri ve deri kombinasyonlarlı ile daha da çekici bir görünüm kazanan BMW M6, 4.4 litrelik V8 motoruna rağmen sadece 9,9 litrelik yakıt tüketimi ile şaşırtıcı bir değere imza atıyor.
 
BMW 6 Serisi Gran Coupé
BMW’nin haziran ayında tanıtımını yaptığı 4 kapılı BMW 6 Serisi olan BMW Gran Coupé, standın estetik temasını tamamlayan modellerden. Coupé çizgileri ve sportifliğin sedan bir otomobille birleşiminden oluşan Gran Coupé’de 3.0 litrelik 6 silindirli TwinPower Turbo motor görev yapıyor.

 

İç mekandaki şıklığı, ince işçilik ile titizlikle kaplanmış deri  ön konsol ve kapı içlerinde bulunan ambiyans aydınlatmaları tamamlıyor. LED teknolojisinin son ürünü olan ön farlar tıpkı birer mücevher gibi parlayarak yolu aydınlatıyor. 5 kişinin yolculuk yapmasına imkan veren Gran Coupé, 313 bg sahip dizel motoru ile sportif genlerini modaya yön veren eşsiz tasarımı ile bütünleştiriyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder