Analytics

Bu Blogda Ara

13 Eylül 2012 Perşembe

Yeni Clio 4 fiyatları belli oldu!


Yenilenen Clio'nun başlangıç fiyatının 29 bin 490 lira olduğu ve en dolu versiyonunun 40 bin 500 liraya satılacağı duyuruldu! Şu anda oldukça uygun görünüyor, 0.9 TCe ünite ile tadından yenmez olacak:)

1.2 lt 16 V 75 hp benzinli motor - Joy                  29,490 TL
0.9 lt 90 hp tCe Turbo Start&Stop - Touch         34,490 TL
1.5 dCi75 hp dizel - Joy                                      37,490 TL
1.5 dCi 75 hp dizel - Touch                                 38,490 TL
1.5 dCi 90 hp Start&Stop dizel - Touch              40,490 TL
İşte yeni Clio 4'ün detaylı bilgileri;




15 Eylül 2012
YENİ RENAULT CLIO : HEYECANA YER AÇIN

  • Clio, 1990 yılından beri yaklaşık 12 milyon adet satış ile, Renault’nun en fazla satılan modeli ve pazarın referansı oldu. Renault, otomobilin sağlam temellerine baştan çıkarıcılığı ve heyecanı eklediği yepyeni bir Clio’yu pazara sunuyor.

  • Yeni Clio, Renault’nun yeni kimliğinin ve yeni tasarım anlayışının ilk temsilcisi. Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, Yeni Clio’yu konsept tasarımı DeZir’den ilham alarak tasarladı. Yeni Renault kimliğini yansıtan büyük Renault logosu DeZir’den sonra ilk defa bir seri üretim modelinde, Yeni Clio’da uygulandı.    

  • Yeni Clio ile birlikte segmentinde en zengin ve fabrika çıkışlı en geniş kişiselleştirme imkanı sunuluyor. Müşteri sadece dış görünümde değil, iç ambiyansta da seçimine göre kendi Clio’sunu yaratabiliyor.

  • Yeni Clio’da üstün teknolojik bir mültimedya sistemi yer alıyor. Bu yeni tasarım otomobil, üst segmentelere yaraşır, “Sınıfının en iyisi” olan teknolojik ekipman seviyesine sahip. 7” (18cm) dokunmatik entegre ekran, optimize edilmiş ergonomi ve modern tasarımı ile maksimum konfor ve eğlenceyi birarada sunuyor.
o    R-NAV ile pratik ve kullanışlı dokunmatik ekran navigasyon ve mültimedya sistemi
o    R-LINK ile Yeni Clio bir ilke daha imza atıyor. Araca entegre bu mültimedya tablet, araca ve internete bağlı, TomTom Navigasyon ve sesli komut, 3D Sound by Arkamys üç boyutlu ses sitemi, R-Sound Effect, R-Link store gibi birçok özelliğe sahip. R-Link 2013 yılından itibaren müşterinin beğenisine sunuluyor olacak.

  • Yeni Clio ekonomi ve çevreci özellikleri ile dikkat çekiyor. (Dizel’de 93 g CO2 / km ve 3,6 l / 100 km ile benzinli’de 105 g CO2/km ve 4,5 l /100 km ile çok rekabetçi)

o    Energy Tce 90bg: 898cc’lik bu küçük hacimli motor ile Renault, benzinli motor iddiasına geri dönüyor. Renault dünyasında ilk kez kullanılan 3 silindirli bu motor ile pazarda daha önce 1.5 dizel motor ile gerçekleştirdiği devrim gibi bir devrim yapılacak.
o    Energy dCi 90bg: Renault dizel motorlardaki efsanevi gücünü Stop & Start ve 220Nm tork ve 3.6litre gibi çok düşük yakıt tüketimi ile devam ettirmeye hazırlanıyor.

  • Yeni Clio, ilk ekipman seviyesinden itibaren segmentinde en donanımlı güvenlik ekipmanlarına sahip: ESP, Hız Regülatörü, Sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları. Yeni değerlendirme standartlarına göre EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alan yepyeni tasarımıyla Clio, aktif ve pasif güvenlik alanında en yüksek seviyeyi hedefliyor.

  • Titizlikle tasarlanan Yeni Clio en zorlu Renault kalite standartlarına uygun olarak Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda ve Fransa’da Flins’de üretiliyor.

  • Clio HB Türkiye’de 10 Ekim 2012 tarihinde 29.490TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Joy, Touch ve Icon olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ve 2 benzinli, 2 dizel motor seçeneği ile tüketicinin beğenisine sunulacak. Yeni Clio Sport Tourer ise 2013 yılının ilk çeyreğinde pazara sunuluyor olacak.



Yeni Clio : Yeni Renault tasarımının anlayışının ilk temsilcisi
Yeni Renault Clio, Tasarım Direktörü Laurens van den Acker tarafından başlatılan Renault tasarım Rönesansı’nı yansıtan ilk seri üretim modeldir. Markanın konsept aracı DeZir’in tarzı ve duygusunu Yeni Clio’nun tasarımına yansıttı.

“Yeni Renault Clio duygu ve arzuları öne çıkaran bir heykel olarak algılandı. Tıpkı insan vücudunda yer alan kaslar gibi, Yeni Clio’nun sahip olduğu kıvrımlar, DeZir konsept modelinin yansıttığı dinamizmi ifade ediyor. Otomobilde hiçbir şekilde dar veya agresif açılar yer almıyor, onun yerine otomobile dokunma hissi uyandıran kıvrımlar yer alıyor.” Laurens van den Acker (Tasarım Direktörü)

Yeni Renault Clio,  parlak siyah bir zemin üzerinde büyük ve dikey Renault logosunu içeren ön tasarımı ile ön plana çıkıyor. Bu özellik, ilk olarak DeZir konsept modelinde göze çarpmıştı. Yeni Clio’da ön tasarım farlar ile daha fazla vurgulanıyor. Farların alt bölümü krom çerçeveler ve LED farlar ile ön plana çıkıyor. Sadece beş kapılı olarak pazara sunulan Yeni Clio, arka yan camlara yakın bir noktada gizlenmiş entegre arka kapı kolları ile birlikte sportif bir görünüme sahip.

Yeni Renault Clio lansmanından itibaren 8 farklı renkle sunuluyor; DeZir’in renginden esinlenilen  Alev Kırmızı dahil, Mistral Mavi, Kehribar Sarı, Bakır Kahve olmak üzere 4 yeni renk  var..

Önceki nesiller ile karşılaştırıldığında Yeni Clio, azaltılan yerden yüksekliği (Clio III’e kıyasla - 45 mm) ile aerodinamizmi iyileştirerek yola oturma hissi arttırıldı.

Çekicilik ve fonksiyonelliği birleştirme arzusu birçok yerde göze çarpıyor: orta konsol bünyesine uyumlu şekilde intergre edilen mültimedya sistemi, renk çeşitliliği, krom ve parlak siyah dokunuşlar iç mekâna sıcak bir hava katıyor.

Segmentinde en zengin ve fabrika çıkışlı en geniş kişiselleştirme
Yeni Renault Clio, müşterilerine kendi Clio’larını seçme imkanı sunuyor. Müşteri, üretimden itibaren sipariş edeceği bu kişiselleştirme seçeneği ile iç ve dış tasarımda farklılık yaratabiliyor. Trendy, Sport ve Elegant olmak üzere 3 farklı dizayn tercih edilebiliyor.
Krom veya farklı renklerle 5 dış dekor seçeneği sunan kişiselleştirme seçenekleri, 3 tavan stikeri, 16" jantlarda 2 renkli jant ve 17" jantlarda 4 renkli jant içeriyor. İç mekân tasarımında ise ön panelin rengini döşeme ve kapı panoları ile uyumlu hale getirmek için 4 iç ambiyans içeriyor. Kişiye özel üretim imkanı sağlayan bu özel seçimde fabrikada üretimden itibaren kaliteyi garanti ediyor.
http://clio.renault.com/ sitesinde ziyaretçiler ideal Yeni Clio’larını oluşturabilirler ve görüntüleyebiliyorlar.

Üstün teknolojik bir mültimedya sistemi
Yenilikçilik ilkesine bağlı kalan Yeni Renault Clio,segmentinin standartlarını yeniden tanımlıyor. Yeni Renault Clio ile tamamen yeni bir mültimedya teknolojisi sunuluyor. Torpido paneli üzerindeki orta konsola entegre 7" (18 cm) dokunmatik ekranı ile Renault R- NAV sistemi temel ihtiyaçları karşılıyor. Yeni Clio’da tüm seviyelerde USB bağlantısı ve eller serbest telefon etmek için Bluetooth® fonksiyonlu radyo mevcut. Bu yepyeni tasarımda segmentinde daha önce görülmemiş Renault Bass Reflex sistemi ile ses kalitesine özen gösteriliyor. Bu sistem sadece 3 litrelik hacmiyle 30 litrelik subwooferlerin ses volümü ve dinleme konforunu yaratabiliyor.

Direksiyon simidine entegre radyo kumandaları (1982, R11 Electronic) ve araç içi navigasyon gibi (1994, Safrane) yeniliklerle birlikte seri üretim pazarına eller serbest kart sistemi (2001’de) ve yüksek çözünürlüklü ekrana sahip GPS navigasyonu (2009’da Clio için satış fiyatı €490 olan Carminat TomTom®) getiren ve Clio için Carminat TomTom® LIVE navigasyonu sunan Renault, bütün bu yeniliklere Renault R-Link ile devam ediyor.

 Yeni Clio’da opsiyon olarak sunulan Renault R-Link, aşağıdaki özellikleriyle otomobil ile dış dünya arasında bir köprü görevi görüyor:
- Yedi inçlik (18cm) dokunmatik ekran. Sesli kumanda ve pazarda bir ilk olarak kullanıcı tarafından, gözlerini yoldan ayırmadan, temel işlevlere güvenli ve basit erişim için kişiselleştirilebilen ana sayfa.
- TomTom® navigasyon. Navigasyon sayesinde seyahat süreleri ve yakıt tüketimi azalıyor.
- Diğer faydalarının yanı sıra aracın kendi elektronik sistemi ile sağlanan bağlantı ileri eko-sürüş fonksiyonlarına (Driving eco²) erişimi mümkün kılarak sürücü davranışlarının analiz edilmesini ve yakıt tüketiminin azaltılmasını sağlıyor.
- Bir otomobil içim ilk uygulama mağazası olan Renault R-Link Store sayesinde kullanıcılar çok kapsamlı ve çeşitli uygulamaları otomobillerinden görüp indirebiliyor.

R-Link 2013 yılından itibaren müşterinin beğenisine sunuluyor olacak.

Yeni Clio ile 2 yeni motor seçeneği
Yeni Clio ile birlikte segmentinde referans olacak, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu birarada sunan iki yeni motor seçeneği bulunuyor. Yeni Clio, yeni benzinli ve dizel motorlar ve ekonomik sürüş yardım sistemleri sayesinde rekor tüketim ve sürüş keyfini birarada sunuyor. 
o          Energy Tce 90bg: Yeni Renault Clio yeni 3 silindirli turbo Energy TCe 90 motorunun sunulduğu ilk model oldu. Bu yepyeni motor seçeneği benzinli Energy motor TCe 90, 898 cm3 hacimli, Stop & Start donanımlı, 5 250 d/d devirde 90 beygirlik bir güç, 2 500 d/d’da 135 Nm tork, 4,5 l / 100 km tüketim ve  105 g CO2 / km emisyon değerleri sergiliyor.
o          Energy dCi 90bg: Dizel motor seçeneklerinde ise, kendini kanıtlamış 1.5dCi 75 motorun yanında Energy ailesi 1.5 dCi motorun 90 beygirlik Stop & Start donanımlı yeni versiyonu ile genişledi.
  • 1,5 litrelik dört silindirli motor 1 750 d/d’dan itibaren 220 Nm tork üretiyor; bu rakam mevcut dCi 90’a göre 20 Nm kazanç anlamına geliyor;
  • 4000 d/d’da 90 beygirlik bir güç; Yine Renault eco2 imzası taşıyan uzun şanzıman dişli oranlı bir optimize versiyon ise 100 km’de sadece 3,6 litre yakıt tüketiyor ve emisyonları 93 g CO2 / km ile sınırlı.

Yeni Clio’nun diğer motor seçenekleri ise benzinli 1.2L 16V 75bg ve 1.5dCi 75bg dizel.       
EDC vites kutusu ise Clio’da 2013 yılının ilk yarısında pazara sunuluyor olacak.

Renault eco², Co2  salımını düşürmeye yönelik bir imza 
Yeni Renault Clio’da sürücünün tüketimini ve CO2 salımını düşürmesine yardımcı olmak için bir dizi etkin çözüm de sunuluyor. Sadece bir butona basarak etkinleştirilebilen ECO sürüş modu,  aracın performansını değiştirerek tüketimi %10’a kadar düşürebiliyor.
Renault 2007 yılından beri Renault eco² imzası taşıyan otomobiller üretiyor ve satıyor.
Son derece düşük emisyon seviyeleri nedeniyle,  Yeni Renault Clio’nun benzinli TCe 90 ve Diesel dCi 75 ve dCi 90 motorları eco²  imzasını hak ediyorlar.

Segmentinde en donanımlı güvenlik ekipmanları
İlk donanım seviyesinden itibaren segmentinin en donanımlı güvenlik donanımlarına sahip Yeni Clio’da ESP, Hız Regülatörü / Limitörü, Emniyet Kemeri İkaz Sistemi, Sürücü, yolcu ve baş / göğüs hava yastıkları bulunuyor.
Yokuşta kalkış yardımı (Hill Holder),ASR, ABS ve AFU diğer güvenlik donanımları arasında yer alıyor.

Renault, Yeni Clio ile pasif ve aktif emniyet konusunda çok yüksek seviyede bir kalite seçimi yaptı. Yeni Clio yeni değerlendirme standartlarına göre EuroNCAP’tan 5 yıldız olan en yüksek puanı elde etti.

Yeni Renault Clio’da artık anahtar yok. Bütün versiyonlarda Renault kart sistemi, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi elektrikli ve buğu çözücülü dikiz aynaları ve yine elektrikli ön camlar standart olarak bulunuyor.

Bazı versiyonlarda iç mekânda hava kirliliğine karşı kömür polen filtreli otomatik klima ve kirli hava sensörü bulunuyor.  Filtreler küçük partiküllerin (polen, toz, parçacık) ile zehirli gazların girişini azaltıyorlar. Ayrıca Yeni Clio’da R-Link ile geri görüş kamerası kullanılmaya başlandı.


«Büyüklerde ne varsa » Clio’da da var
Pasif güvenlik konusunda iddialı olan Yeni Clio’da yetişkinlerin korunması için ön hava yastıkları, kafa/göğüs yan hava yastıkları, darbe tespiti için basınç sensörü, ön gergili ve şarj limitörlü emniyet kemerleri (ön koltuklar), « boyun zedelenmesini » önleyen kafalıklar gibi güvenlik donanımları mevcut. Çocuk korumasına yönelik olarak 3 noktalı Isofix koltuk sabitlemeleri (1 ön + 2 arka yanda) ve kemerlerin sabitlenmesinde 4 konum yer alıyor. Yaya güvenliği için ise Yeni Clio tasarımından itibaren çarpma durumunda özellikle bacaklar, kalça ve kafa yaralanmaların en aza indirilmesine bağlı ihtiyaçları içerdi.

Aktif güvenlik ekipmanları arasında ise standart olarak sunulan ABS, ESP ve AFU ayrıca tüm yolcular için emniyet kemeri takma ikazı,  tüm versiyonlarda bulunan hız limitörü ve regülatörü, diğer taraftan opsiyonel olarak sunulacak geri görüş kamerası bulunuyor.

Müşteri beklentilerine cevap veren uygun kullanım maliyetleri açısından Yeni Clio, son derece rekabetçi.

Doğuşundan beri «büyüklerde ne varsa » Clio’da da var. Yeni Renault Clio, Cilo III’te kullanılan Renault-Nissan İttifakı’nın B platformunu devraldı. Eşsiz konfor, iç mekân genişliği ve akustik özellikleri sergiliyor. Daha da kullanışlı hale gelen Clio öncüsüne göre 100 kg’a kadar da hafifletildi.
Yeni Clio’nun yürüyen aksamı yönlendirme hassasiyeti ile ses ve titreşim yalıtımı özelliklerini bir araya getiriyor. Uzun dingil mesafesi 2,589 m (+14 mm) ve genişletilmiş tekerlek izleri (+34 ilâ 36 mm) aracın dengesini ve sürüş dinamiklerinin etkinliğini arttırıyor.
MacPherson tipi ön takım üstün yol tutuşu ve konfor sağlıyor.

Clio III’e nazaran 34 ilâ 36 mm genişletilen tekerlek izi ve alçaltılan ağırlık merkezi otomobilin sürüş özelliklerini daha da iyileştiriyor. Kabin genişliği ve sürücü koltuğunun 70 mm gibi sıra dışı bir genlikte yükseklik ayarı Yeni Clio’nun sürücü ve yolcularının konforuna gösterdiği özeni kanıtlıyor. Sürücü aynı zamanda yükseklik ve derinlik ayarlı bir direksiyon simidinden yararlanıyor. Bagajlar ise Clio III’e göre 12 dm3 artışla 300 dm3 hacminde geniş bir bagajda seyahat ediyorlar (VDA standardı).

Yeni Clio, Flins (Fransa) ve Bursa’da (Türkiye) aynı üretim ve yüksek kalite standartları ile üretiliyor.



2 yorum:

  1. 2012 Clio 4 ün arka koltukları ne öyle.arabayı almaya karar verdim fakat şovrumda arka koltukları açıp kaldırmışlar görüntü adeta minderi alıp döşemeye montajlamışlar gibi.Bir opel de toyatada daki gibi koltuk hiçbir arabada yok



    YanıtlaSil
  2. Görüntü için ve diğer özellikler için uğreşacaklarına birazda arkada oturacak kişinin rahatlığını düşünmeliler bence.insan oturunca ya da eli ile bastırınca rahatsız ediyor.Arabanın kaportasını koltuk denen süngerden hissedebilirsiniz.Hem fiatı o araba için çok pahalı.

    YanıtlaSil