Analytics

Bu Blogda Ara

14 Eylül 2012 Cuma

BMW Active Tourer ile çocuklu ailelere hitap edecek!


BMW’nin ilk MPV denemesi BMW Active Tourer gün yüzüne çıktı. Mercedes Benz B serisine rakip olan model BMW açısından çok önemli bir dönüm noktası olma özelliğine sahip. Alıştığımız BMW modellerinin aksine önden çekişli olarak üretilecek  aracın platformunu ilerleyen dönemlerde MINI modellerinde ve küçük BMW modellerinde göreceğiz. 

UKL1 adı verilen platformun üzerinde yükselen Active Tourer 4350 mm uzunluğa ve 1834 mm genişliğe sahip. Aracın yüksekliği ise 1560 mm. Bu boyutlar Mercedes Benz B serisine çok yakın.
Yeni modelde yeni motorlar kullanılacak. Elektrik motoru ile desteklenecek 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli BMW motoru 188 hp güç üretecek. 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyenin altında gerçekleştirecek modelin maksimum hızının 200 km/s civarında olması bekleniyor ki bu değerler bir aile otomobili için gayet yeterli.
Elektrik motorunun avantajları yakıt tüketiminde kendini gösterecek. Yeni BMW Active Tourer 2.5 lt/100 km yakıt tüketimi ile yetinecek.

 

İlerleyen dönemde BMW bu motorun yanı sıra  1.5 litrelik dizel bir ünite de sunmaya başlayacak. Yeni geliştirilen dizel ünite 181 hp gücü ve 300 Nm torku ile küçük hacimli dizel motorlar dünyasında taşları yerinden oynatacak. 
 
Yeni BMW Active Tourer'in 1 serisine yakın fiyatlarla satılmasını bekliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder