Analytics

Bu Blogda Ara

27 Eylül 2012 Perşembe

Jaguar F-Type çok şık!


İngiliz otomobil üreticisinin özel otomobillerine bir yenisi eklendi: F-Type. Paris Motor Show’da tanıtılan katlanabilir bez tavanlı otomobil çok dikkat çekiyor. Tasarımıyla Jaguar’ın yeni tasarım felsefesini yansıtan model agresif kimliği ile çok göz alıcı.

 İki kişilik spor otomobilde öne yerleştirilmiş 3 farklı motor seçeneği sunuluyor. F-Type’da 340 hp, F-Type S’de 380 hp ve F-Type V8 S’de 495 hp güçlerindeki motorlar güçlerini arka aksa gönderiyorlar ve kusursuz bir sürüş keyfi sunuyorlar. Sürüş odaklı üretilen modelin en güçlü motor seçeneği ile 0-100 km/s hızlanma sadece 4.2 saniye sürüyor ve maksimum hız 300 km/s’in üzerinde.
Tüm motor seçenekleri Quickshift adı verilen 8 kademeli otomatik şanzımana sahip. F-Type S modellerinde limitli kaydırmalı diferansiyel sunuluyor. Daha iyi tutunma ve viraj kabiliyeti sunan sistem V6 versiyonda mekanikken V8’de elektronik kontrollü.
Alüminyum kullanılarak hafifletilmiş gövde yapısı sayesinde çevikliği arttırılmış aracın süspansiyon sisteminde de bol miktarda hafifletilmiş alaşımlar kullanılmış.
Hafiflik aracın sadece sürüş dinamiklerini iyileştirmekle kalmıyor yakıt ekonomisini ve çevreciliğini de ileriye taşımasını sağlıyor. Start&Stop sistemi le donatılmış araç 209-259 g/km arasında CO2 emisyon değerlerine sahip.  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder