Analytics

Bu Blogda Ara

30 Eylül 2011 Cuma

BMW yeni '1 serisi’ ile birinciliğe oynuyor!



Kompakt hatchback sınıfının tek arkadan itişli modeli BMW 1 serisi, benzersiz özelliklerinin sayısını arttırarak yenilendi. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, BMW Grup Satış ve Pazarlama Direktörü Ayhan Ölçer ve Kurumsal İletişim Müdürü Fatma Tüker’in ev sahipliğinde yapılan ve BMW’nin marka imajına son derece uygun bir şekilde düzenlenmiş lansmanda yeni 1 serisini yakından tanıma fırsatı bulduk.
Sınıfının en uzun aks aralığına ve en uzun motor kaputuna sahip 1 serisi büyüyen boyutlarını hiç gizlemiyor.Yenilenen 1 serisi ile birlikte gelen en büyük farklılık TwinPower Turbo teknolojisini kullanan 1.6 litrelik motorlar. 116i modelinde 136 hp, 118i modelinde ise 170 hp güç üreten motorlar yüksek güç ile düşük yakıt tüketimini aynı anda sunuyorlar. Bu iki ünitenin de 8 kademeli otomatik şanzımanla sunuluyor olması bu sınıf için bir ilk olma özelliği taşıyor. Yakıt tüketiminin önemli derecede düşürülmesinde tek pay motor ve şanzıman ikilisinin değil tabi ki. 1 serisi artık standart sunulan Start&Stop sistemiyle araç durduğunda sıfır yakıt tüketimi ve sıfır egzoz emisyonu ile cebinizle beraber doğayı da koruyor. Sürüş esnasında ekonomi yapmak için ise yine standart sunulan sürüş deneyimi düğmesiyle ECO PRO moduna geçebiliyorsunuz. 


BMW koltuğuna geçip sürüş dinamiklerini test etmemek olmaz. İz genişliği artan modelin 50:50 oranına yakın ağırlık dağılımına sahip olması beklentilerin yükselmesi anlamına geliyordu. Slalom parkurunda aracın limitlerini zorladık ve yol tutuşundaki başarısını, direksiyonun ve frenlerinin hassasiyetini, son olarak da işler sürücünün kontrolünden çıktığında BMW 1 serisinin elektronik yardımcılarının bizi nasıl güvenle yolumuza döndürdüğüne şahit olduk. 


Sürüş deneyimi düğmesiyle motorun gaz tepkilerini, direksiyon, süspansiyon ve DSC sisteminin ayarlarını değiştirebildiğimiz otomobilde Comfort, Sport ve ECO PRO modları standart sunuluyor. 8 kademeli otomatik şanzıman, değişken spor direksiyon ve BMW Sport stili opsiyonları tercih edildiğinde ise Sport+ modu da sunuluyor.  
Tasarım konusundaki beğeni kişiden kişiye çok değişiyor ancak benim şahsi görüşüm yeni 1 serisinin fotoğraflarından çok daha etkileyici göründüğü. BMW karakteri aracın ön kısmında belirgin şekilde vurgulanmış ve üst sınıf modellerden ciddi alıntılar var. Arka kısımda da benzer çizgiler görmek bizi mutlu ederdi. Artan boyutlar bir önceki neslin en çok eleştirildiği iç mekan genişliği sorununa da çare olmuş. 21 mm artan arka koltuk ayak boşluğu sayesinde arkada yolculuk yapmak eskisinden daha rahat hale gelirken, bagaj hacminde 30 litrelik bir artış var.



1 serisinin iç mekanında ise beklediğimiz BMW standartlarını görüyoruz. Kaliteli malzemeler ve özenli işçilik Premium bir markanın olması gerektiği gibi ve araç içindekilerin kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor. 1 serisi otomobilinizi kişiselleştirmek için BMW’nin sunduğu ‘Urban’ ve ‘Sport’ versiyonlarına göz atmalısınız. ‘Urban’ versiyonda beyaz jantlar, arka tampon kaplaması ve yine beyaz BMW böbrekleri ile şehrin aykırı otomobillerinden biri olabilirsiniz. ‘Sport’  donanım BMW 1 serisi ise tamamı parlak siyah ön ızgara, arka tampon kaplaması, egzoz çıkışı ve havalandırma girişlerinin yanında gümüş renkli jantlarıyla yerinde duramayan dinamik bir imaj çiziyor. Sport paketle beraber aracın siyah hakimiyetindeki ön konsolunda kırmızı renk kendini göstererek araç içerisindeki heyecanı da arttırıyor. 
Yeni 1 serisinin en büyük rakibi yaşlı bir otomobil olan fakat hala ciddi bir tehdit olarak görülebilecek Audi A3.  Eski 1 serisi, rakibinin karşısında zayıf kalan benzinli motoru ve Türk tüketicisine göre yetersiz iç hacmiyle ciddi manada dezavantajlara sahipti. Yenilenen 1 serisi ise bu dezavantajları ortadan kaldırmanın yanı sıra; 1.6 litrelik vergi dilimindeki güçlü motor seçeneği,  taze tasarımı ve sportif sürüş özellikleri ile ibreyi kendisine doğru çevirebilir. 25.500 Euro’dan başlayan başlangıç fiyatının satıştaki benzer otomobillerle kıyaslandığında normal olduğu söylemeliyim. Ödenen bedeli sonuna kadar hak eden bir otomobil alacağınıza emin olabilirsiniz. Selim ERKEK/Alaçatı-İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder