Analytics

Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Volvo en iyi üçlüyü buldu! 1.6 litre-Dizel-Otomatik



Türkiye otomobil pazarında iyi satış rakamları yakalamak isteyen her firmanın tek bir hayali vardır. Motor hacmi 1.6 litreden düşük olacak ki vergi mağduru olmasın, dizel olmalı yoksa ekonomik bir otomobil isteyenler yüzüne bakmaz ve otomatik olmalı çünkü büyük şehirlerimizde trafik insanı çıldırtacak durumda. Bu kombinasyonu oluşturabilen bazı markalar oldu ama Premium segmentte bu üçlüden kimse bahsetmedi. Premium marka bir otomobile binen kişinin yakıt ekonomisi yapmak gibi bir amacı olmadığı düşünülüyordu fakat işler artık değişti. İnsanlar bu tip markalardan otomobil alırken bile yakıt durumunu göz önünde bulunduruyorlar ve fazladan vergi vermek istemiyorlar.

Birkaç yıldır ülkemizde satışta olan Volvo Drive serisi otomobiller bu noktada çok avantajlı bir konumda duruyorlardı fakat bu  tarz imajı yüksek markalara binen insanların en çok aradığı özellik olan otomatik vitesin eksikliği hissediliyordu. Ülkemizde Premium segmentteki otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 90’ı otomatik şanzımanlı otomobillerden oluşuyor. Volvo Drive Powershift serisi ile 1.6 litre dizel motorda otomatik vites sunulmaya başlandı ve bu açık da kapatılarak en iyi üçlü tamamlandı.

En iyi üçlü, üç iyi Volvo’da!
Volvo Drive Powershift serisi S60, V60 ve S80 modellerini kapsıyor. Modellerde kullanılan 1.6 litrelik dizel motor 3600 d/d’de 115 hp güç ve 1750 d/d’den itibaren 270 Nm tork üretiyor. Ford ve Peugeot modellerinden de tanıdığımız ünite en ağır otomobillerde bile tutumlu yapısıyla beğenimizi kazanmıştı. Çift kavramalı Powershift şanzımanla büyük uyum içerisinde çalışan motor her üç otomobile de yeterli gücü sağlayabiliyor. Lansman süresince S60 ve S80’i toplam 500 km kadar kullanma fırsatı buldum ve araçların ne kadar ekonomik olabildiklerine şahit oldum. Evinizin rahatlığını sunabilen S80 ile 5 lt/100 km ortalama tüketim değerleri yakalayarak yol almak gerçekten çok keyif verici. Powershift şanzıman kararlı vites geçişleri ile konforu arttırırken şehir içinde büyük kolaylık sağlıyor. Şanzımanın sürüklenme özelliği sayesinde park manevralarında zorluk yaşamıyorsunuz ve yokuşlarda geri kaydırma gibi bir sorunu yok.

Hedef ekonomi ve çevrecilik!
Yakıt ekonomisi, konfor ve çevrecilik konularında öne çıkan Drive Powershift modelleri performans denildiğinde geri çekiliyor. 120 km/s’in üzerine çıkıldığında ivmelenmesi iyice yavaşlayan modeller, rampalarda vites düşürmek zorunda kalıyor ve hız kaybediyorlar. Bunda 1500 kg’ın üzerindeki ağırlığın büyük payı var.  Tabi bu modelleri ekonomisi ve konforu için alanların bu durumu dert edeceğini hiç sanmıyorum. Sizden daha hızlı olanlar akaryakıt istasyonunda yakıt alırken, yanlarından süzülerek geçtiğinizde daha fazla keyif alabilirsiniz!

Sınıf atlamak isteyenler için ideal modeller Volvo’da!
Volvo’nun 2012 yılında satmayı planladığı 5600 otomobilin yüzde 55’inin Drive Powershift serisinden olması bekleniyor. Bu serinin, Mercedes, BMW ve Audi gibi markalarda bir rakibi yok. Vergi avantajını yaşatabilen dizel motor sayesinde rakiplerinden ciddi manada daha düşük fiyatlarla satılan modeller en çok Premium marka bir otomobile terfi etmek isteyen insanların ilgisini çekecektir. Tasarımı ve sportifliği ile dikkat çeken S60 ve V60 Drive Powershift 92 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyorken, konforuyla göz dolduran S60 Drive Powershift 112 bin liradan başlayan fiyatlarla Volvo satıcılarında müşterilerini bekliyor.   
                                                                                                       Selim Erkek

                                                                                                                                 



Teknik özellikler
Model:                       S60 DRIve Powershift         V60 DP                   S80 DP
Motor:                   4 silindir, turbo dizel           4 silindir, t. dizel       4 silindir, t. dizel
Silindir hacmi:        1560 cc                           1560 cc                  1560 cc
Güç:                      115 HP 3600 d/d                115 HP 3600 d/d      115 HP 3600 d/d
Tork:                    270 Nm 1750 d/d              270 Nm 1750 d/d     270 Nm 1750 d/d
Şanzıman:             6 ileri otomatik                  6 ileri otomatik        6 ileri otomatik
Maksimum hız:      190 km/s                         185 km/s                185 km/s
0-100 km/s:             12.3 sn                            12.7 sn                  12.8 sn
Ortalama tüketim:  4.3 lt/100 km                   4.5 lt/100 km          4.5 lt/100 km
Emisyon:               114 g/km                         119 g/km               119 g/km

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder