Analytics

Bu Blogda Ara

26 Ekim 2011 Çarşamba

EuroNcap son test sonuçları açıklandı!


BMW 1 serisi 5 yıldız aldı!
BMW’nin yenilediği kompakt HB modeli 1 serisi EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Önden çarpışma testinde 1 serisinin kabini tamamen stabil kaldı. Mankenlerin diz ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. BMW aynı korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve farklı oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan çarpışma testinde de mankenlerin vücudunda iyi koruma gözlendi. Defalarca yapılan yan direk çarpışma testinde ise mankenlerin göğüs bölgesinde zayıf koruma olduğu tespit edildi. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı ise BMW koltukları ortalama koruma sağlayabildi.

5 yıldız alan ilk Pickup Ford Ranger!
EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız alan ilk Pickup model Ford Ranger oldu. Önden çarpışam testinde yaşam kabini stabil kaldı. Mankenlerin göğüs, uyluk ve diz bölgesinde iyi koruma sağlandı. Ford aynı korumayı farklı boydaki mankenler ve değişik oturma pozisyonlarında da gösterdi. Ön yolcunun vücudunun her noktası mükemmel korundu. Yan çarpışma testinden maksimum puanları toplayan Ranger, mankeni mükemmel korudu. Yan direk çarpışma testinde mankenin göğüs bölgesini yeteri kadar koruyan araç, diğer bölgelerde mükemmel koruma sağladı. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı ise Ranger koltukları ortalama koruma sağlayabildi.

Yeni Yaris 5 yıldızı kaptı!
Toyota’nın üçüncü jenerasyonunu satışa sunduğu Yaris modeli EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Önden çarpışma testinde Yaris’in yolcu kabini sağlam kaldı. Mankenlerin diz ve uyluk bölgesi iyi bir şekilde korundu. Benzer koruma farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarlandı. Maksimum puanlar sürücünün korunmasında kazanıldı. Yan bariyer çarpışma testinde mankenin vücudu iyi korundu. Yan direk çarpışam testinde ise yan hava yastığı tavan sütununa hafif miktarda sıkıştı ve araç bu yüzden ceza puanları aldı. Bu testte mankenin göğüs bölgesindeki korumanın ortalama puanlar aldığı görüldü. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı ise Yaris koltukları ortalama koruma sağlayabildi.


Audi Q3’ten kusursuz koruma!
Audi’nin yeni crossover modeli Q3, girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Önden çarpışam testinde Q3’ün yolcu kabini tamamen stabil kaldı. Mankenlerin vücutlarının  tamamı iyi bir şekilde korundu. Benzer koruma farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarlandı. Yan bariyer çarpışma testinden maksimum puanları toplayan Q3 mankenleri mükemmel korudu. Yan direk çarpışma testinde ise mankenin göğüs bölgesi ortalamanın üzerinde bir korumayla karşılaştı. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı Q3’ün ön koltukları mükemmel bir koruma sağladı.


Opel Zafira’dan 5 yıldızlı güvenlik!
Opel’i MPV segmentinde temsil eden ve geçtiğimiz günlerde yenilenen modeli Zafira EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız almayı başardı.
Önden çarpışma testinde Zafira’nın yolcu kabini tamamen stabil kaldı. Mankenlerin vücutlarının tamamında iyi koruma gözlemlendi. Mankenlerin diz bölgesinin iyi korunması dikkat çekti. Yan bariyer  çarpışma testinde yolcularını mükemmel koruyan Zafira, yan direk çarpışam testinde ise mankenin göğüs bölgesinde ortalama bir koruma sağlayabildi.  Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı Zafira’nın ön koltukları mükemmel bir koruma sağladı.


Mercedes Benz M serisi 5 yıldızla kendini kanıtladı!
Mercedes Benz’in yenilediği M serisi girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı. ML 350 BlueTEC modeliyle teste giren aracın önden çarpışmada yolcu kabini sağlam kaldı. Sürücü ve yolcunun vücutlarında iyi koruma sağlandığı görüldü. Mercedes Benz benzer korumayı farklı boydaki mankenlerle ve değişik oturma pozisyonlarında da gösterdi. M serisi maksimum puanları yan bariyer çrpışma testinde aldı. Mankenler mükemmel korundu. Yan direk çarpışma testinde vücudun geneli iyi korunurken mankenin göğüs bölgesinde ortalamanın üzerinde koruma sağlandığı tespit edildi. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı M serisinin ön koltukları mükemmel bir koruma sağladı.


Hyundai Veloster güvenlikte 5 yıldızlı!
Hyundai’nin sıra dışı kapı tasarımıyla dikkat çeken coupe modeli Veloster, EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız alarak kendini kanıtladı.
Önden çarpışma testinde Veloster’in yolcu kabini tamamen stabil kaldı. Sürücü ve yolcunun bir bacaklarının alt kısmı ortalamanın üzerinde korunurken vücutlarının diğer kısımları mükemmel korundu. Hyundai benzer korumayı değişik boylardaki mankenler ve farklı oturma pozisyonlarında da gösterdi. Hyundai Veloster yan bariyer ve yan direk çarpışma testlerinde maksimum puanları alarak pek çok araın yapamadığını başardı. Bu testlerde mankenler mükemmel bir şekilde korundu. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı Veloster’in ön koltukları mükemmel bir koruma sağlayarak iyi puanlar aldı.

Opel Astra GTC kardeşinin izinde: EuroNcap’ten 5 yıldız!
Opel’in kompakt HB modeli Astra’nın 3 kapılı versiyonu olan Astra GTC, EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Teste 1.4 litrelik turbo beslemeli motora sahip versiyonu ile giren Astra GTC’nin ön çarpışma testinde yolcu kabini stabil kaldı. Mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. Opel benzer korumayı değişik oturma pozisyonlarında ve farklı boylardaki mankenlerde de gösterdi. Yan bariyer ve yan direk çarpışma testlerinde ise mankenlerin göğüs bölgesinde ortalama değerlerde koruma sağlandığı görüldü. Bu testlerde manken kaburga kısmına baskı oluştuğu tespit edildi.  Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı Astra GTC’nin ön koltukları iyi koruma sağladı.

Fiat’ın ilk SUV’si Freemont 5 yıldızı kaptı!
Fiat’ın ilk SUV modeli olan Freemont çarpışma testinden başarıyla çıktı. Bu araç için Fiat demek ne kadar doğru bilmiyoruz ama önünde Fiat logosu taşıyan bu Dodge Journey EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı.
Freemont’un yaşam alanı önden çarpışma testinden sonra stabil kaldı. Mankenlerin diz ve uyluk bölgesi iyi korundu. Değişik boylardaki mankenlerle ve farklı oturma pozisyonlarında yapılan testlerde ise direksiyon kolonunun sürücüye biraz daha fazla darbe iletebileceği tepsi edilerek ortalama koruma sağladığı tespit edildi. Ön yolcunun vücudunun tamamı ise her durumda mükemmel korundu. Freemont maksimum puanları yan bariyer çarpışma testinde aldı. Bu testte mankenin vücudu mükemmel korundu. Yan direk çarpışma testinde ise göğüs bölgesinde ortalamanın altında koruma sağlandığı ve kaburga kısmında baskı oluştuğu tespit edildi. Aktif kafalıklara sahip Freemont’un ön koltuk kafalıkları arkadan çarpışma anında hareket ederek kamçı etkisini mükemmel şekilde engelledi. Bu testin sonucunda Freemont koltuklarının mankenin ense ve boynunu çok iyi koruduğu görüldü.


Yeni Chevrolet Captiva 5 yıldızlı!
Chevrolet’nin yenilediği Chevrolet Captiva girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız aldı. 2,2 litrelik dizel versiyonu ile girdiği ön çarpışma testinde yolcu kabini tamamen sağlam kalan Captiva’nın mankenlerin diz ve uyluk bölgesini iyi koruduğu tespit edildi. Chevrolet benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Araç maksimum puanı yan bariyer çarpışma testinde aldı. Mankenin vücudunun tamamında mükemmel koruma sağlandığı görüldü. Tekrarlı yan direk çarpışma testinde ise mankenin kaburga kısmında baskı oluştuğu tespit edildi ve göğüs bölgesinin ortalama korunduğu görüldü. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı ise Chevrolet Captiva koltukları ortalama koruma sağlayabildi.

Lancia Thema 5 yıldız aldı!
Önden çarpışam testinde Lancia Thema’nın yolcu kabini sağlam kaldı. Sürücü hava yastığının işlevini tamamiyle düzgün yapamaması yüzünden baş bölgesinde ortalama üzerinde fakat mükemmel bir koruma sağlanamadı. Mankenlerin diz ve uyluk bölgesi ise iyi bir şekilde korundu. Lancia benzer korumayı farklı boylardaki mankenler ve değişik oturma pozisyonlarında da gösterdi. Yan bariyer çarpışma testinde maksimum puanlarını alan Thema, mankenlerin vücudunun tamamını iyi bir şekilde korudu. Tekrarlı yan direk çarpışma testinde ise mankenin alt karın ve göğüs bölgesinde ortalama koruma sağlandığı görüldü. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı ise Lancia Thema koltukları ortalama koruma sağlayabildi.

Lancia Voyager 4 yıldızda kaldı!
Lancia’nın uzun MPV modeli Voyager, EuroNcap çarpışma testinden 4 yıldız alabildi. Önden çarpışma testinde Voyager’ın yaşam alanı stabil kaldı. Yolcunun sol diz ve uyluk bölgesinde zayıf koruma tespit edildi. Direksiyon kolonunun sürücü diz ve uyluk bölgesine zarar verme ihtimali belirlendi ve araç bu kısımları ortalama seviyede korudu. Voyager maksimum ouanlarını yan bariyer çarpışma testinde aldı. Mankenin vücudu bu testte mükemmel şekilde korundu. Yan direk çarpışma testinden de iyi puanlar alan Voyager, mankenin vücudunun neredeyse tamamını mükemmel şekilde korudu. Sadece göğüs bölgesi ortalamanın üzerinde ama mükemmelin altında puan aldı. Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisine karşı ise Lancia Voyager koltukları ortalama koruma sağlayabildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder