Analytics

Bu Blogda Ara

7 Kasım 2013 Perşembe

2014 Yeni Nissan Qashqai tanıtıldı! 1.5 dCi - 1.6 dCi ve yeni 1.2 aşırı beslemeli motor

 Ülkemizde Crossover denildiğinde akla ilk gelen model belki de Nissan Qashqai. Başarılı satış rakamlarına Renault'dan aldığı 1.5 dCi motorun yardımıyla ulaşan model ikinci jenerasyonu ile karşımıza çıkıyor.


Yenilenen yüz sıradışı görünmüyor, hatta arka stoplar Ford Focus Sedan ile rahatsız edici derecede benzer. Biz otomobil tutkunları için asıl yenilik ise teknik anlamda olacak.  Bunların başında 1.2 litrelik aşırı beslemeli benzinli motor. Henüz net bilgi olmasa da internette bir kaç kaynakta bu motorun da Renault'dan alınma 1.2 tCe motor olacağı konuşuluyor. Benim şahsi fikrimse Nissan kendi üretimi turbo değil kompresörlü DIG-S motoru da kullanabilir.  Düzenleme: Yeni 1.2 Motorun Renault'dan alınma tCe olduğu kesinleşti. Konu ile ilgili görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz...

2 yorum:

  1. Dış tasarım olarak bir önceki nesile göre güçlü bir duruşu var, iç tasarım olarakta bence bir önceki serisine göre ciddi kaliteli görünüyor, canlı görünce fikirler değişirmi bilmiyorum.

    Bu aracı sattıran en önemli kozu 1.5 dizel motordu.1.2 benzinli ve 1.6 dizel + otomatiktede eklenip ve absürt fiyatlar istemezlerse herhalde segmentinde gene pastaya kafasını sokup yer :)

    YanıtlaSil
  2. Dİzele EDC şanzıman gelirse çok iş yapar!

    YanıtlaSil