Analytics

Bu Blogda Ara

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Hyundai i20 1.4 CRDi Elite: Konforu artmış

Hyundai’nin ülkemizde üretilen B segmenti hatchback modeli i20 makyajlandı. Yepyeni bir yüze kavuşan model zengin donanımıyla dikkatleri çekiyor. Segmentinde Opel Corsa, VW Polo, Ford Fiesta ve Renault Clio gibi güçlü rakiplerle mücadele eden Hyundai i20, 1.2 ve 1.4 lt benzinli motorlar ve 1.4 lt dizel motor seçenekleri ile satılıyor. Çevrecilik ve düşük tüketim göz önünde bulundurularak tasarlanmış 1,1 litrelik dizel motor ise ilerleyen günlerde i20 kaputunun altına girecek. Testimize konuk olan i20, modelin en üst donanım seviyesi olan Elite versiyonun dizel motorlu seçeneğiydi.

Toyota Yaris 1.4 D-4D Cool: Fiyatıyla iyi bir tercih oldu



biri olan Toyota Yaris üçüncü jenerasyonu ile yollarda. Şehir içinde pratik kullanım sağlayan kompakt boyutlarına rağmen, geniş ve ferah iç mekanıyla şaşırtan model ekonomisi ile de ön plana çıkıyor. Hem benzinli hem de dizel motor seçeneklerinde otomatik şanzıman opsiyonu sunan Yaris’in CVT şanzımanlı benzinli modelinden sonra dizel ve manuel versiyonunu test ediyoruz. Toyota’nın ülkemizde hala çok büyük bir avantajı olan sorunsuzluk imajı ile satışta olan model, rakiplerinden daha modern teknolojileriyle dikkat çekiyor.

Ford C-MAX 1.6 TDCi Titanium: En çok talep gören 'O'!



2010 yılı sonunda ikinci jenerasyonuna kavuşan Ford C-MAX, markanın Global C platformu üzerine üretildi. Focus III ile aynı platformu paylaşan model agresif tasarımı, bir MPV’ye göre başarılı sürüş dinamikleri ve ekonomik motoruyla ailelerin tercih listesine girmeye çalışıyor. Daha önce 7 kişilik Grand C-MAX versiyonu ile testimize konuk olan araç bu sefer 5 kişilik modeliyle arabam.com test sayfalarında!

Fiat Linea 1.3 Multijet Urban: Asıl emek içinde



Fiat’ın en çok satan modeli Linea makyajlanarak daha olgun bir hale geldi. Makyajlı Linea’nın çıkmasıyla beraber eski Linea da “Linea Classic” adıyla satılmaya devam edecek. Teknik anlamda değişikliklerin neredeyse hiç olmadığı model, uygun fiyatı ile Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edecek gibi görünüyor. Model, 1.3 ve 1.6 litre hacminde iki dizel motorla ve 1.4 litrelik bir benzinli motorla satılıyor.

Opel Astra GTC 1.4T: Görüntüsü yeter



Opel Astra’nın 3 kapılı versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz Opel Astra GTC, 2 kapısını kaybetmiş fakat daha fazlasını kazanmış. Kompakt Coupe modellerin en sevilenlerinden birisi olan Astra GTC, göz alıcı tasarımıyla kendisi gibi dinamik sürücüleri arıyor. Opel Astra GTC iki farklı güçte benzinli motorlarla donatılmış. 1.4 litrelik turbo beslemeli motor 140 hp güç üretirken, 1.6 litrelik ve sadece manuel şanzımanla satın alınabilen versiyon 180 hp gücünde.

Mercedes B180 BlueEFFICIENCY: Sportif ‘MPV’


Mercedes Benz’in kompakt MPV modeli B serisi ikinci jenerasyonuna kavuştu. 2005 yılından beri yollarda olan ilk nesil, güncel A serisinin uzatılmış şasisini kullanıyordu. Modelin motor ve süspansiyon sistemi de A serisinden alınmaydı. Avrupa’da ilgi gören model 2008 yılında geçirdiği makyajdan sonra geçtiğimiz günlerde tamamen yenilendi. Mercedes Benz’in büyük umut bağladığı yeni A serisi ile aynı platformu paylaşan model, ikisi benzinli ikisi dizel dört motor seçeneği ile satılıyor.

Peugeot 508 1.6 e-HDi Allure Auto6R: Menzil rekortmeni





Fransız aslanının D segment modeli Peugeot 508, markanın iki güçlü modelinin birden yerini aldı. 407 ve 607 modellerinin üretimden kalkmasıyla üst sınıfta markayı tek başına temsil eden 508, zengin donanımı ve motor seçenekleriyle iyi bir seçenek olmaya çalışıyor. Peugeot 508, ülkemizde en fazla rağbet gören versiyonu 1.6 e-HDi ile bu haftaki test konuğumuz oluyor. Sınıfının en çok satan modeli VW Passat’a ciddi bir rakip olan Peugeot 508’in iyi ve kötü yönlerini ele alıyoruz.

Sıradışı Ford B-MAX 5 yıldız aldı!



Kayar açılan arka kapısı ve B sütununda olmayan direk nedeniyle çarpışma testi sonuçları merakla beklenen Ford B-MAX testten alnının akıyla çıktı. Dizel baz versiyonu ile teste giren B-MAX’in, önden çarpışma testinde yolcu kabini tamamen sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. Ford benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan bariyer çarpışma testinde B-MAX yolcu tarafı için maksimum puanları aldı. Mankenin vücudunun tamamı iyi bir şekilde korundu. Tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenin göğüs bölgesini ortalama şekilde koruyan Ford B-MAX 5 yıldızı rahatlıkla aldı.
Ford B-MAX, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı mükemmel bir koruma gösterdi.

Kia Cee’d 5 yıldızı hak etti!



Kia’nın yenilediği kompakt hatchback modeli Cee’d güvenlikte kendisini kanıtladı. Teste baz versiyonu ile giren Cee’d’nun önden çarpışma testinde yolcu kabini tamamen sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. Kia benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan bariyer çarpışma testinde Cee’d maksimum puanları aldı. Mankenin vücudunun tamamı iyi bir şekilde korundu. Tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenin göğüs bölgesini ortalama ve karın bölgesini zayıf koruyabilen Cee’d buna rağmen 5 yıldızı alacak puanları topladı.
Kia Cee’d, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı mükemmel bir koruma gösterdi.

Yeni Audi A3, yine 5 yıldız!



Premium kompakt hatchback sınıfının en parlak üyesi Audi A3 yenilenen jenerasyonunda da güvenliği elinden bırakmadı. Model girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız ile ayrılmayı başardı. Teste baz versiyonu ile giren A3’nun önden çarpışma testinde yolcu kabini tamamen sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. Audi benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan bariyer çarpışma testinde A3 maksimum puanları aldı. Mankenin vücudunun tamamı iyi bir şekilde korundu. Tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenin göğüs bölgesini ortalamanın üzerinde koruyan Audi A3, 5 yıldızı rahatlıkla aldı.
Audi A3, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı mükemmel bir koruma gösterdi.

Volvo V40’dan Volvo klasiği: 5 yıldız



Güvenlik denildiğinde ilk akla gelen firma Volvo’nun yeni kompakt hatchback modeli V40, 1.6 litrelik dizel baz versiyonu ile girdiği Euro Ncap çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı.
Önden çarpışma testinde V40’ın kabini tamamen sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. Volvo benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan bariyer çarpışma testinde V40  maksimum puanları aldı. Mankenlerin vücudunun tamamı iyi bir şekilde korundu. En zor puan alınan tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenleri mükemmel koruyan V40, maksimum puanlarla testten ayrıldı.  
Volvo V40, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı mükemmel bir koruma gösterdi.

Isuzu D-Max, Ford Ranger gibi olamadı: 4 yıldız



Geçtiğimiz günlerde çarpışma testinden aldığı 5 yıldız sayesinde adından sıkça söz ettiren Ford Ranger’dan sonra herkes yeni pickup modellerinden de aynı başarıyı bekler oldu ama Isuzu D-Max bunu başaramadı. D-Max 2.5 litre dizel motorlu arkadan çekişli versiyonu ile girdiği çarpışma testinden 4 yıldız alabildi.
Önden çarpışma testinde D-Max’in kabini tamamen sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs, uyluk ve diz bölgelerinde ortalama koruma sağlanabildi. Isuzu D-Max maksimum puanları yan bariyer çarpışma testinden aldı. Mankenleri mükemmel koruyan araç yan direk çarpışma testinden de iyi puanlar almayı başardı.
Isuzu D-Max, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı mükemmel bir koruma gösterdi.

Renault Clio 5 yıldız geleneğini devam ettirdi!


Euro Ncap çarpışma testlerinin en başarılı markalarından biri olan Renault’^nun yenilediği B sınıfı hatchback modeli Clio çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı. Teste baz versiyonu ile giren Clio’nun önden çarpışma testinde yolcu kabini tamamen sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde iyi koruma sağlandı. Renault benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan bariyer çarpışma testinde Clio maksimum puanları aldı. Mankenin vücudunun tamamı iyi bir şekilde korundu. Tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenin göğüs bölgesini ortalama puanlarda koruyabilen Clio buna rağmen 5 yıldızı kapmayı başardı.

Renault Clio, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı ortalama bir koruma gösterdi.

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Peugeot 208 dev foto galeri ve ilk test sürüşü

Peugeot 208'in ilk sürüş izlenimleri yakında bu sayfada olacak. Şimdilik araçla ilgili bilgileri ve detay fotoğrafları bulabilirsiniz.



Yeni Peugeot 208, Peugeot Markası için Yeniden Doğuş’u ifade ediyor. Kompakt, çevik ve performanslı 208, çağının önüne geçiyor. Kullanıcıya yaşam kolaylığı sağlayan ergonomisi ve tasarımı daha fazla modernliğe kapı açıyor. Peugeot’nun her açıdan ilham aldığı yeniden doğuş kavramını somutlaştıran 208, arzuları açığa çıkarıyor ve duyguları harekete geçiriyor. Markanın yeni tasarım kodlarını somutlaştıran Yeni Peugeot 208, 3 kapılı ve 5 kapılı olmak üzere iki farklı gövde tipi ile Eylül ayında Türkiye pazarına sunuluyor.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

BMW 320d Luxury: Arayı açmış


Üretilmeye başlandığı 1975 yılından beri sunduğu sürüş keyfiyle otomobil severlerin gönlünde ayrı bir yeri olan BMW 3 serisi, altıncı jenerasyonuna kavuştu. BMW markasının satışlarının yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan model, markanın en çok satan üyesi konumunda… Lüksü sportiflikle mükemmel şekilde harmanlayan 3 serisi, geniş motor yelpazesi ve zengin donanım seçenekleri ile Mercedes C serisi ve Audi A4 karşısına çok güçlü bir şekilde çıktı. Yeni 3 serisinde tamamı turbo beslemeli olan motorlarla beraber 8 kademeli otomatik şanzıman sunuluyor. Sport, Luxury ve Modern donanım seviyelerinde satılan 3 serisi eklenen paketler ve bol sayıdaki opsiyon seçenekleri ile kişiselleştirilebiliyor.

Skoda Yeti 1.6 TDI Greenline: Sonunda ‘O’da dizel